Civilizační nemoci: Psalo se v médiích...

Muži, opusťte gauč

Pohyb je jedním ze základních pilířů zdravého života. Jak to ale vysvětlit muži, kterému vyhovuje životní styl úsměvně nazvaný „gaučový povaleč“? Třeba si vezme k srdci rady z našeho rozhovoru s MUDr. Romanem Cibulkou, PhD., MBA, z Ordinace pro poruchy metabolismu a odvykání kouření Ústavu klinické biochemie a hematologie LF UK a FN Plzeň.

PUBLIKOVÁNO:
Moje zdraví / Klinika 04/2015

Máte vysoký cholesterol? Jednejte!

Ráno rohlík, do práce autem, sušenka a bageta přes den, stres, žádný pohyb a večer bodová dieta – co uvidím, to zbodnu... A potom se divíte, když přibíráte na váze, buší vám srdce a lékaři ve vašich krevních testech červeně podtrhují vysokou hladinu cholesterolu. Krevní testy vám zvýšenou hladinu LDL (tzv. špatného cholesterolu) ukážou spolehlivě. Podle statistik jsou kardiovaskulární choroby v České republice dlouhodobě nejčastější příčinou úmrtí. Umírá na ně až 50 % lidí.

PUBLIKOVÁNO:
www.ostravskenoviny.eu

Krevní testy vyluští hádanku. I pro vás to bude snadné

K životu ho potřebujeme a málokdo o tom ví. Když je ho moc, klidně nás zabije. Hodně se ho proto bojíme, ale nebráníme se mu. Sami si ho dodáváme do těla, i když víme, že nás ničí. A on se na to dívá svojí zlou i hodnou tváří. Kdo je to? Cholesterol.

PUBLIKOVÁNO:
KlinikaZdravi.cz

Máte vysoký cholesterol? Myslete na to, co jíte!

Zjistili vám při náhodném vyšetření vyšší hladinu cholesterolu? Pak vám taky jistě řekli, že je na místě změnit jídelníček a začít se trochu víc starat o své zdraví. Víte, co všechno byste měli dělat pro to, aby byl váš cholesterol v normě? Pro snížení hladiny cholesterolu obvykle postačí změnit jídelníček, přestat kouřit a začít se více hýbat.

PUBLIKOVÁNO:
Zdraví 04/2015
www.ostravskenoviny.eu
www.opavskenoviny.eu
www.fmnoviny.eu
www.havirovskenoviny.eu
www.olomouckenoviny.eu
www.prostejovskenoviny.eu

Reklamní agentura Contimex

Charakteristika časopisu

Občasník CZEDMA je magazínem České asociace výrobců a dodavatelů diagnostik in vitro. Cílem magazínu je přinést souhrn zajímavých populárně naučných článků, které byly publikované v tištěných a elektronických médiích, a zajistit jejich distribuci k co největšímu okruhu čtenářů, kteří si je budou moct prohlédnout kdykoli nejen v tištěné formě, ale i ve svých počítačích a dalších mobilních zařízeních. Magazín CZEDMA chce svojí trochou přispět k popularizaci a propagaci Laboratorní diagnostiky a ke zvýšení informovanosti široké veřejnosti.

Chcete odebírat novinky?

Zanechte nám svůj email a nic vám neunikne!


Chcete inzerovat?

Podívejte se na mediakit a napište nám!

napsat vzkaz

Oficiální magazín CZEDMA.