Editorial

Vážení a milí,

vše nějak začíná a Vy dostáváte do rukou první vydání CZEDMA magazínu, časopisu České asociace výrobců a dodavatelů diagnostik in vitro. Jak a proč vlastně vznikl tento magazín?

Již více jak před osmi lety jsme ve spolupráci s evropskou asociaci EDMA a odbornou lékařskou společnosti ČSKB začali provozovat informační portál o laboratorní diagnostice – LabTestsOnline.cz. Kdo jej nezná, může se podívat na www.laboratornitesty.cz. Tento portál jsme postupně doplňovali o další a další informace o laboratorních testech, rozšířili o řadu nemocí a screeningových testů a programů, až na něm v současné době můžete nalézt více jak 260 laboratorních vyšetření, 80 nemocí a 9 screeningových programů.

LabTestsOnline.cz jsme začali také podporovat různými populárně naučnými články jak v tištěných, tak i elektronických mediích. A na najednou byla k dispozici doslova velká hromada zajímavých článků, které mají dlouhodobou platnost a mohou pořád zaujmout čtenáře. Bohužel tak jak rychle mizejí tištěné časopisy, tak se ztrácely také tyto články. Zůstávaly uložené někde hluboko v koši. Protože jsme se usnesli, že je to škoda, rozhodli jsme se dostat tyto zajímavé články k co nejširšímu okruhu čtenářů. Ti si je budou mít možnost prohlédnout kdykoli nejen v tištěné formě, ale i ve svých mobilních zařízeních a počítačích. Plány jsou velké a uvidíme, co se nám podaří nakonec splnit. Těšíme se na další občasníky, které připravíme ze zajímavých článků. Přejeme čtenářům zajímavé počtení a ať vždy naleznou „svůj článek“, který je zaujme a poskytne jim nové informace.

Laboratorní diagnostika je rychle se rozvíjející a perspektivní lékařský obor, který stojí na začátku léčebného procesu a určuje diagnózu více jak u 80 % nemocí. Proto má velký význam jak v prevenci, tak i v léčení. Laboratorní diagnostika tak významně přispívá ke zkvalitnění péče o pacienty. Je jedním z hlavních nástrojů nezbytných k personalizaci medicíny podle individuálních potřeb pacienta.

A magazín CZEDMA chce svojí trochou přispět k popularizaci a propagaci Laboratorní diagnostiky a ke zvýšení informovanosti široké veřejnosti.

Lubomír Stříž
Výkonný ředitel CZEDMA

Reklamní agentura Contimex

Charakteristika časopisu

Občasník CZEDMA je magazínem České asociace výrobců a dodavatelů diagnostik in vitro. Cílem magazínu je přinést souhrn zajímavých populárně naučných článků, které byly publikované v tištěných a elektronických médiích, a zajistit jejich distribuci k co největšímu okruhu čtenářů, kteří si je budou moct prohlédnout kdykoli nejen v tištěné formě, ale i ve svých počítačích a dalších mobilních zařízeních. Magazín CZEDMA chce svojí trochou přispět k popularizaci a propagaci Laboratorní diagnostiky a ke zvýšení informovanosti široké veřejnosti.

Chcete odebírat novinky?

Zanechte nám svůj email a nic vám neunikne!


Chcete inzerovat?

Podívejte se na mediakit a napište nám!

napsat vzkaz

Oficiální magazín CZEDMA.