Onemocnění štítné žlázy: Proběhlo tiskem...

Co ohrožuje plod v těhotenství: štítná žláza, cukrovka a preeklampsie

Pokud plánujete dítě, nebo jste již těhotná, soustředíte se na své tělo více než kdy jindy. Ale i když si připadáte zdravá, existují komplikace a nemoci, které mohou ovlivňovat vaše miminko a jeho budoucí vývoj. Na co si dát pozor?

PUBLIKOVÁNO:
OnaDnes.cz (6. 6. 2014)

Nemocná štítná žláza nebolí, ale...

… poruch její činnosti je řada, jejich výskyt stále stoupá a důsledky mohou být i velmi závažné. Důležité je včas stanovit diagnózu a zahájit léčbu! Nemocemi štítné žlázy trpí především ženy (všech věkových kategorií), ale výjimkou nejsou ani u mužů a dětí. Nejznámějším projevem potíží je struma (lidově „vole“) - celosvětově postihuje asi 5 % obyvatel. Toto nápadné zvětšení tkáně je nejvýraznějším varováním: jde buď o příznak poruchy tvorby hormonů, nebo o nedostatek jódu, který štítná žláza ke své činnosti nezbytně potřebuje.

PUBLIKOVÁNO:
Chvilka pro zdraví Na otázky odpovídal MUDr. Robert Wohl, internista a praktický lékař, spolupracovník LabTestsOnline.
Zdravotnictví a medicína 09/2014 - Rubrika Odborné akce - Screening funkce štítné žlázy u těhotných
Zeny.iprima.cz, 05/2014 - Štítná žláza: jak přírodně předejít problémům

Reklamní agentura Contimex

Charakteristika časopisu

Občasník CZEDMA je magazínem České asociace výrobců a dodavatelů diagnostik in vitro. Cílem magazínu je přinést souhrn zajímavých populárně naučných článků, které byly publikované v tištěných a elektronických médiích, a zajistit jejich distribuci k co největšímu okruhu čtenářů, kteří si je budou moct prohlédnout kdykoli nejen v tištěné formě, ale i ve svých počítačích a dalších mobilních zařízeních. Magazín CZEDMA chce svojí trochou přispět k popularizaci a propagaci Laboratorní diagnostiky a ke zvýšení informovanosti široké veřejnosti.

Chcete odebírat novinky?

Zanechte nám svůj email a nic vám neunikne!


Chcete inzerovat?

Podívejte se na mediakit a napište nám!

napsat vzkaz

Oficiální magazín CZEDMA.