Onkologická onemocnění: Psalo se o rakovině děložního čípku a o biopsii prostaty...

Další smrtelná rána rakovině děložního čípku

Test HPV DNA odhalí DNA papillomaviru HPV ve vzorku buněk z děložního čípku ještě předtím, než dojde v buňkách děložního čípku k nějaké změně. Tedy ještě dřív než v současné době primárně prováděný cytologický stěr. Proto společnost FDA doporučila v USA tento test jako první volbu v prevenci rakoviny děložního čípku!

PUBLIKOVÁNO:
Zena-in.cz

Ukážou na rakovinu, ale jen některou. Co znamenají nádorové markery?

Nádorové markery jsou látky, které jsou přítomny v organismu v důsledku vzniku a vývoje zhoubného bujení. Mohlo by se tedy zdát, že díky markerům mohou lékaři včas odhalit vznikající nádor. Jenže tak jednoduché to zase není. Marker není univerzální prostředek pro diagnostikování všech nádorů.

PUBLIKOVÁNO:
OnaDnes.cz
Zdraví 06/2014

Je možné vyhnout se biopsii prostaty?

Karcinom prostaty patří k nejčastějším zhoubným onemocněním u mužů. Je jednou z nejčastějších příčin úmrtí, zejména u mužů ve věku nad 50 let. Biopsie prostaty je invazivní zákrok, při kterém se odebírá vzorek tkáně prostaty k histologickému rozboru. Ten spočívá v důkladném prozkoumání tkáně pod mikroskopem, přičemž se hledají abnormální buňky. Dává jasnou odpověď, zda se jedná o onemocnění zhoubné či nezhoubné.

PUBLIKOVÁNO:
I60.CZ - Zdravotnictví a medicína 09/2014, rubrika Z výzkumu
Žena-in.cz
iPrima.cz

Zaznamenali jsme za vás

Více než sedmileté studie prokázaly, že testováním přítomnosti papillomavirové genetické informace pomocí DNA HPV testu lze velmi přesně stanovit míru rizika rozvoje rakoviny děložního čípku. Tedy ještě dřív než v současné době primárně prováděný cytologický stěr. Jako první na tyto informace zareagovala v USA společnost FDA a tento test doporučila jako první volbu v prevenci rakoviny děložního čípku. Více na www.laboratornitesty.cz.

Zdraví 06/2014

 

Reklamní agentura Contimex

Charakteristika časopisu

Občasník CZEDMA je magazínem České asociace výrobců a dodavatelů diagnostik in vitro. Cílem magazínu je přinést souhrn zajímavých populárně naučných článků, které byly publikované v tištěných a elektronických médiích, a zajistit jejich distribuci k co největšímu okruhu čtenářů, kteří si je budou moct prohlédnout kdykoli nejen v tištěné formě, ale i ve svých počítačích a dalších mobilních zařízeních. Magazín CZEDMA chce svojí trochou přispět k popularizaci a propagaci Laboratorní diagnostiky a ke zvýšení informovanosti široké veřejnosti.

Chcete odebírat novinky?

Zanechte nám svůj email a nic vám neunikne!


Chcete inzerovat?

Podívejte se na mediakit a napište nám!

napsat vzkaz

Oficiální magazín CZEDMA.